Mainos
Mainos

Kansallisoopperan eläkepommi ehkä valtion vastattavaksi

Suomen Kansallisoopperaa uhkaavaa eläkepommia ehdotetaan tänään julkistetun, kulttuuriministeri Suvi Lindenin tilaaman selvityksen mukaan rahoitettavaksi valtion varoista. Vuotuinen rahoitustarve olisi on noin 12 miljoonaa markkaa.

Taiteen keskustoimikunnan puheenjohtaja Risto Ruohosen selvityksen mukaan Kansallisoopperan toiminta ja talous on uuden oopperatalon aikana hoidettu asianmukaisesti ja hyvin myös kansainvälisesti vertaillen.

Selvityksessä katsotaan, että oopperan perusrahoituksesta pitäisi sopia sitovasti useammaksi vuodeksi eteenpäin. Sopimuksen keston tulisi olla vähintään kolme, mieluummin neljä tai viisi vuotta. Pääkaupunkiseudun kuntien osallistuminen rahoitukseen on jatkossakin tärkeää.

Kansallisooppera on Suomen suurin taidelaitos, jonka vuosimenot ovat noin 200 miljoonaa markkaa ilman ongelmallisia eläkekulujakin.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme