Mainos
Mainos

Kansallisoopperan johtajavalinta kiusaa: Leif Segerstam harkitsee eroa

Kapellimestari Leif Segerstam on ilmoittanut Suomen kansallisoopperan johdolle tyytymättömyytensä uuden pääjohtajan valintamenettelyyn. Kansallisoopperan hallituksen puheenjohtaja, lainsäädäntöjohtaja Pekka Laajanen pitää tilannetta valitettavana. Hän sai Segerstamin lähettämän kirjeen asiasta tänään.
-Leif Segerstam on loistava oopperakapellimestari. On todella onnetonta, jos hän päättää vetäytyä pois, Laajanen pahoittelee. Hän toivoo, että asiasta päästään vielä keskustelemalla yhteisymmärrykseen.

Tukholmassa tänään ilmestyneen Dagens Nyheter -lehden mukaan mukaan Segerstam on halukas vetäytymään tulevasta Kansallisoopperan ylikapellimestarin tehtävästä protestiksi tavalle, jolla uusi oopperajohtaja valittiin. Menettelyssä ohitettiin Kansallisoopperan henkilökunta, joka vastusti Zürichin kansainvälisen oopperastudion johtajan Erkki Korhosen nimittämistä Kansallisoopperan uudeksi pääjohtajaksi. Kansallisoopperan hallintoneuvosto nimitti oopperalaisten vastustuksesta huolimatta Korhosen lokakuun lopulla virkaan. Hänen toimikautensa alkaa elokuun alussa vuonna 2001.

Segerstam ei ollut tänään tavoitettavissa. Hänen on määrä aloittaa oopperan ylikapellimestarin toimessa vuoden 2001 alussa. Sopimuksen mukaan Segerstamin kausi on kolmivuotinen. Segerstam on yksi nimekkäimmistä suomalaisista kapellimestareista, joka on luonut näyttävän kansainvälisen uran. Hän toimii parhaillaan Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestarina sekä Tukholman kuninkaallisen oopperan ylikapellimestarina. Dagens Nyheterin mukaan Segerstam hoitaa jo sovitut työnsä Suomen kansallisoopperassa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot