Mainos
Mainos

Kansallisoopperassa lakonuhka

Nelipäiväinen työnseisaus alkaisi 2. tammikuuta, ja koskisi niitä runsasta kolmeasataa Kansallisoopperan työntekijää, jotka ovat järjestäytyneet Muusikkojen liittoon.

Suomen kansallisoopperan taiteelliset henkilöstöryhmät ja toimistohenkilökunta antoivat keskiviikkona työtaisteluvaroituksen Kansallisoopperaa edustavalle Suomen Teatterit ry:lle ja valtakunnansovittelijalle.

Nelipäiväinen työnseisaus alkaisi 2. tammikuuta ja koskisi niitä runsasta kolmeasataa Kansallisoopperan työntekijää, jotka ovat järjestäytyneet Muusikkojen liittoon.

Muusikkojen liitto ja Suomen Teatterit saavuttivat pitkällisten neuvottelujen jälkeen viime perjantaina neuvottelutuloksen, jonka henkilöstöryhmät ja Muusikkojen liiton hallitus hyväksyivät. Kansallisoopperan hallitus ei kuitenkaan neuvottelutulosta hyväksynyt.

Oopperan pääjohtajan Päivi Kärkkäisen mukaan hallitus on tehnyt neuvottelutulokseen muutosehdotuksia ja haluaisi vielä jatkaa neuvotteluja. Työnantajapuoli tavoittelee joustoja taiteellisten ryhmien työaikoihin ja töiden järjestelyihin.

Kansallisoopperan työehtosopimusten voimassaoloaika umpeutui syyskuun lopussa. Kansallisoopperaa edustava Suomen Teatterit ry on päässyt neuvottelutulokseen kahden muun ryhmän, Palvelualojen ammattiliiton PAM:in ja Erityisalojen Toimihenkilöliiton ERTO ry:n kanssa.

Lakko aiheuttaisi toteutuessaan muutoksia ohjelmistoon. Ooppera- ja balettiesitykset 2.-5. tammikuuta jouduttaisiin perumaan. Esittämättä jäisivät Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas-baletti 2. ja 4. tammikuuta, La Bohe'me 3. tammikuuta ja Madama Butterfly 5. tammikuuta.

Lipun jo lunastaneet voivat vaihtaa lippunsa haluamaansa toiseen esitykseen, mikäli esityksessä on tilaa. Jo lunastettu lippu on mahdollista vaihtaa myös lahjakorttiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme