Mainos
Mainos

Kansallisteatterin henkilöstö lopetti ylitöiden tekemisen

Suomen Kansallisteatterissa kiistellään työehdoista. Erimielisyydet teknisen henkilökunnan työehtosopimuksista on saanut kaksi ammattiliittoa julistamaan teatteriin ylityökiellon.

Palvelualojen ammattiliitto Pamin sekä Teatteri- ja mediatyöntekijät TeMen mukaan ylityökiellon piirissä ovat kaikki muut Kansallisteatterin työntekijät paitsi taiteellinen henkilökunta.

Kansallisteatteri pyrkii mahdollisimman pian tiedottamaan ylityökiellon mahdollisista vaikutuksista esitystoimintaan

Työehtosopimus liittojen ja Suomen Teatterit ry:n välillä päättyi viikko sitten. Osapuolet ovat erimielisiä muun muassa palkkatasosta ja työajoista.

Työntekijäliitot sanovat tavoitteenaan olevan Kansallisteatterin palkkojen nostamisen samalle tasolle kuin muissa suomalaisissa teattereissa. Työnantajan mukaan viime tarjous sisälsi valtion palkkaratkaisun mukaiset palkankorotukset ja Kansallisteatterin nykyisten TES-käytäntöjen mukaiset kirjaukset. Lisäksi Kansallisteatteri oli valmis pääosin toteuttamaan liittojen esittämän palkkarakenneuudistuksen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme