Mainos
Mainos

Kansallisteatterin työrauha palautui

Suomen kansallisteatterin näytännöt jatkuvat normaalisti. Viikko sitten alkanut teknisen ja palveluhenkilökunnan ylityökielto päättyi tänään, kun osapuolet pääsivät sopuun työehdoista.

Erimielisyydet uudesta työehtosopimuksesta saivat kaksi ammattiliittoa julistamaan teatteriin ylityökiellon. Taiteellinen henkilökunta oli töissä normaalisti.

Sopimus Teatteri- ja Mediatyöntekijät TeMen ja Palvelualojen ammattiliitto Pamin sekä Suomen Teatterit ry:n välillä päättyi kaksi viikkoa sitten. Osapuolet ovat olleet erimielisiä lähinnä palkkatasosta ja työajoista.

Palkankorotuksiltaan tammikuussa 2010 päättyvän sopimuksen kustannusvaikutus on 11,7 prosenttia eli on lähellä valtion virka- ja työehtosopimuksen noin 11,5 prosentin tasoa.

Jatkossa kaikki työntekijäryhmät taiteellista henkilökuntaa lukuun ottamatta ovat saman talokohtaisen sopimuksen piirissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme