Mainos
Mainos

Kansantaiteelle oma rahasto

Maamme kansantaideyhteisöt ovat perustaneet valtakunnallisen rahaston kansantaiteiden tukemiseksi.

Kansantaiteen tukemiseksi on perustettu uusi rahasto. Kansanmusiikkisäätiön ja Kansanmusiikin Keskusliiton aloitteesta perustetun rahaston pääomaa on alettu kartuttaa perustajajäsenkeräyksellä, jonka tueksi on muodostettu 25-jäseninen toimikunta.

Toimikunnan puheenjohtajana toimii eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen ja varapuheenjohtajana kanteletaiteilija, professori Martti Pokela. Kansantaiderahaston tarkoituksena on vaalia ja kehittää maamme kansantaidetta ja kansankulttuuria. Rahasto tukee apurahoilla ja avustuksilla kansanmusiikin, kansantanssin, kansanomaisen kuvataiteen, ITE-taiteen, kansanrunouden ja -kirjallisuuden sekä kansanomaisen kädentaidon edistämistä.

Kansantaiderahaston perustajajäseniksi kutsutaan maamme yrityksiä, liikelaitoksia, kuntia sekä eri yhteisöjä, mukaan toivotaan myös yksityisiä kansalaisia. Kesäkuussa alkaneen perustajajäsenkeräyksen tavoitteena on saada ensimmäisen vuoden aikana 250 000 euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot