Mainos
Mainos

Kanteletar julkaistaan suurteoksena

Elias Lönnrotin Kanteletar julkaistaan nyt suurteoksena. Kirjaa ei ole nähty näin laajassa muodossa vuoden 1840 jälkeen, jolloin se ilmestyi ensimmäisen kerran. Uusi Kanteletar on kuvitettu paitsi perinteisellä Kalevala-kuvastolla, myös vanhan suomalaisen maalaustaiteen huipuilla.

Nyt on juuristaan ja historiastaan taas uudelleen kiinnostuville suomalaisille julkaistu Kanteletar, jossa ovat kaikki ne runot, jotka Lönnrot ensimmäisessä versiossaan julkaisi 160 vuotta sitten.

Lönnrot sensuroi ja teki Kantelettaresta oman näköisensä heti alkuun, mutta muutti ja karsi sitä myöhemmin sovinnaisempaan suuntaan. Nyt julkaistu alkuperäinen teksti on uudessa Kantelettaressa saanut myös Lönnrotin kirjoista ja Kalevala-maailmoista poikkeavan kuvituksen. Karjalaisen koristelun ja käsityötyylin rinnalle ovat nuoret tekijät valinneet omat Kanteletar-kuvansa suomalaisesta maalaustaiteesta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme