Mainos
Mainos

Karjalaisten kesäjuhlat Helsingissä

Kulttuurikaupungit Viipuri ja Helsinki kohtaavat Karjalaisilla kesäjuhlilla 16.-18. kesäkuuta Helsingissä, joka on nykyisin Suomen viipurilaisin kaupunki.

Karjalaiset kesäjuhlat sisältyvät Vuoden 2000 kulttuuripääkaupungin tapahtumiin. Juhlilla Helsingin viipurilaiset kasvot näyttäytyvät vahvasti, mutta vanhaa ja ehkäpä Helsinkiäkin nimekkäämpää kulttuurikaupunkia, Viipuria, esitellään monipuolisesti.

Viipurin kansainvälinen ja omaperäinen kulttuuriperintö tulee esille myös Helsingin Jäähalliin pystytettävissä näyttelyissä ja erilaisissa tapahtumissa.

Kun Helsinki oli vielä hiljainen rannikkokylä, oli Viipuri useiden kansallisuuksien kohtaamispaikka ja vilkas kauppakeskus. Erityisen hyvin Viipuri muistetaan 1900-luvun alun runsaasta musiikki-, teatteri- ja taidetarjonnasta.

Sodan jälkeen Helsingistä tuli viipurilaisten kaupunki, sillä suuri osa viipurilaista väestöä sijoittui juuri Helsinkiin ja sen ympäristöön. Monet viipurilaiset yritykset jatkoivat toimintaansa uudella asuinpaikka-kunnalla.

Viipurilaisuus näkyy myös tämän päivän katukuvassa ja elämässä, sillä Helsingissä jatkavat toimintaansa edelleen mm. Viipurin Leipä, Wiipurin Erityiskorsettiliike ja Viipurin hautaustoimisto. Lisäksi pääkaupunkiseudulla toimii edelleen lukuisia viipurilaisten ylläpitämiä yhdistyksiä ja seuroja.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot