Mainos
Mainos

Kauhavalla kuvataan Suomen ensimmäistä puukkowesterniä

Kauhavalla kuvataan paraikaa Suomen ensimmäistä puukkowesterniä, eli Pohjanmaalle 1800-luvulle sijoittuvaa lännenelokuvaa Härmä.

Pohjalaisia häjyelokuvia on kuvattu ennenkin, mutta nyt vuorossa on nuoren polven näkemys puukkovallan ajoista.

Ohjaaja J-P Siili on haaveillut puukkojunkkarifilmistä jo vuosia. Rikkaan tarinaperinnön ohella pohjalaisuudessa kiehtoo sen perisuomalaisuus.

– Siihen liittyy päämäärätietoisuus ja tietty mustavalkoisuus sekä jyrkkyys, joka sitten taas kansainvälisissä yhteyksissä on sävyttynyt ja välittyy jopa vähän hölmönä rehellisyytenä.

Elokuva kertoo kahden veljeksen tarinan, jossa isä ohittaa testamentilla häjyjoukoissa rellestävän esikoispojan ja jättää talon nuoremmalle - nostattaen samalla ankaran taistelun vallasta ja naisesta.

– Elokuvassa on kostowesterniä olemassa, mutta on myös suuri rakkaustarina ja ehkä se tulee siinä pohjalaisessa jutussa, että ei osata niin noista tuntemisen asioista sanoa, kertoo näyttelijä Mikko Leppilampi.

Mukana liki kahden miljoonan euron Härmä-elokuvassa on paitsi eturivin näyttelijöitä, myös satapäin paikallisia avustajia, lauma hevosia ja tietenkin kasa häjypuukkoja, muun muassa kuningashäjypuukko.

Elokuvan tekijät ovat pääosin etelästä, mutta musiikkina on eteläpohjalaisten oma lauluntekijä Lauri Tähkä, joka on ennenkin ammentanut kansanmusiikista.

Elokuva saa ensi-iltansa helmikuussa.

Katso Outi Airolan juttu Kauhavalta (Seitsemän uutiset 21.6.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme