Mainos
Mainos

Kauko Röyhkä nappasi taiteen valtionpalkinnon

Taiteen valtionpalkinnot ovat saaneet tänä vuonna muusikko Kauko Röyhkä, valo- ja videosuunnittelija Kimmo Karjunen ja kolmen arkkitehdin perustama yhdistys Ukumbi ry.

15 000 euron palkinnot luovutti kulttuuriministeri Stefan Wallin Helsingissä.

Tunnustus annetaan kolmen viimeksi kuluneen vuoden aikana tehdystä ansiokkaasta taiteellisesta työstä tai pitkäaikaisesta ja merkityksellisestä taiteellisesta toiminnasta.

Palkitsijat kehuvat Kauko Röyhkää tuotteliaaksi, monipuoliseksi ja uudistumiskykyiseksi taiteentekijäksi, jonka sanoitus on ollut mielistelemätöntä.

15 vuotta valosuunnittelun lehtorina Teatterikorkeakoulussa toiminutta Kimmo Karjusta arvostetaan tinkimättömänä ja tyylitajuisena taiteentekijänä sekä pioneerihenkisenä uuden etsijänä.

Saija Hollmen'in, Jenni Reuterin ja Helena Sandmanin perustama Ukumbi tarjoaa arkkitehtisuunnittelua vähäosaisille väestöryhmille. Parhaillaan suunnitteilla on orpokoti Tansaniaan ja kulttuurikeskus Senegaliin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme