Mainos
Mainos

Kaunokirjallisuuden myynti kasvoi alkuvuonna selvästi – "Kirjakaupan odotukset loppuvuodelle korkealla"

Kaunokirjallisuuden myynti Suomessa on kasvussa. Kirjakaupoissa kauppa kävi alkuvuonna selvästi viime vuotta vilkkaammin, kertoo Kirjakauppaliitto.

Tammi-kesäkuussa suurten kirjakauppojen kokonaismyynti kasvoi 8,1 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Kaunokirjallisuuden myynnissä kasvua oli peräti 13,2 prosenttia.

Kokonaiskasvua veti myös oppikirjojen myynti, joka kasvoi uuden opetussuunnitelman siivittämänä 21 prosenttia.

Luvut perustuvat Adlibriksen, Akateemisen Kirjakaupan, Infon ja Suomalaisen Kirjakaupan myyntiin.

Vahva alkuvuosi on nostanut odotuksia syksyn myyntiä kohtaan.

– Kirjakaupan odotukset loppuvuodelle ovat korkealla, sillä perinteisesti myynti on painottunut vahvasti syksyyn, Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson sanoo tiedotteessa.

Kotimaisesta kaunokirjallisuudesta myydyin oli huhtikuisesta ilmestymisestään alkaen Jenni Haukion Katso pohjoista taivasta. Elokuussa sen ohi nousivat Kjell Westön Rikinkeltainen taivas ja Leena Lehtolaisen Viattomuuden loppu.

Ulkomaisista kaunokirjoista suosituimpia ovat olleet Jo Nesbön Jano ja Lars Keplerin Kaniininmetsästäjä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot