Mainos
Mainos

Kaurismäelle Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinto

Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinto on myönnetty Aki Kaurimäelle elokuvasta Mies vailla menneisyyttä.

Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinto on myönnetty Aki Kaurismäelle elokuvasta Mies vailla menneisyyttä. Ensimmäisen kerran myönnettävän palkinnon arvo on 350000 Tanskan kruunua, eli vajaat 50 000 euroa.

Perusteluissa todetaan, että "Mies vailla menneisyyttä on luonteeltaan ilmeisen pohjoismainen, mutta näkökulmaltaan yleismaailmallinen. Elokuva on omaperäinen ja tiivis ihmisen arvokkuuden ja solidaarisuuden ylistys. Sillä on suurelle taiteelle ominainen selkiytynyt ja yksinkertainen muoto ja siinä onnistutaan yhdistämään viihdyttävä kertomus elämän perusarvoihin ilman turhaa paatosta."

Kaurismäki vastaanottaa palkinnon Suomen kansallisoopperassa illalla järjestettävässä gaalassa. Tilaisuudessa luovutetaan myös Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuus- ja säveltäjäpalkinnot.

Kirjallisuuspalkinto menee norjalaiselle Lars Saabye Christensenille, säveltäjäpalkinto on myönnetty färsaarelaiselle Sunleif Rasmussenille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme