Mainos
Mainos

Kaurismäen Le Havrelle merkittävä elokuvapalkinto Ranskassa

Aki Kaurismäen ohjaama Le Havre on voittanut arvostetun elokuvapalkinnon Ranskassa. Louis-Delluc-palkinto myönnetään vuoden parhaalle ranskalaiselle elokuvalle.

Kaurismäen filmi pääsi Ranskassa palkintoehdokkaaksi, koska elokuva on ranskankielinen ja yksi elokuvan kolmesta tuotantoyhtiöstä on ranskalainen. Le Havre on kuitenkin samalla Suomen virallinen ehdokas Oscar-palkinnolle.

Le Havren pääosissa nähdään Andre Wilms, Jean-Pierre Darroussin ja Kati Outinen. Moderniksi saduksi luonnehdittu tarina kuvaa, miten pikkukaupunki yhdistyy auttamaan maahanmuuttajapoikaa löytämään äitinsä.

Ranskan elokuva-alan tunnustuksista tunnetaan ulkomailla parhaiten Cesar-palkinnot, mutta yhdelle filmille myönnettävä Louis-Delluc on asiantuntijoiden vielä korkeammalle arvostama.

Aiemmin Louis-Dellucilla on palkittu muiden muassa Francois Truffaut, Louis Malle, Jean Renoir ja Robert Bresson. Tunnustus jaettiin nyt 69. kerran.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme