Mainos
Mainos

Kaurismäki The Guardianille: Terrorismi ja itsemurha vaihtoehtoja

Humanistina tunnettu elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki suhtautuu yllättävän suopeasti terrorismiin brittilehdessä. Kaurismäki laukoi tavoilleen uskollisena kärjistyksiä haastattelussa, jonka julkaisi The Guardian.

– En näe ihmiskunnalle muuta selviytymisen mahdollisuutta kuin terrorismin. Ainoa keino on tappaa se yksi prosentti ihmisistä, joka omistaa kaiken. Rikkaat ovat ajaneet meidät tilanteeseen, jossa inhimillisyydellä ei ole mitään arvoa. Ja poliitikot ovat rikkaiden sätkynukkeja, ohjaaja julisti brittilehdelle.

Guardianin toimittaja tähdensi kuitenkin lukijoille suomalaisohjaajan nauttineen runsaasti alkoholia.

Kaurismäen kommenteissa oli vähintään jonkin verran vedätystä. Hän muun muassa väitti, ettei ole puhunut veljensä, ohjaaja Mika Kaurismäen kanssa 20 vuoteen.

Suomalaista luonnetta Aki Kaurismäki luonnehti määreellä melankolia.

– Kun on aina pimeää, on pimeää myös mielessä.

Brittitoimittaja huomautti, että mitä synkemmäksi ohjaaja itse muuttuu, sitä hellemmiksi hänen elokuvansa tulevat.

– Kun kaikki toivo on mennyt, ei ole enää syytä pessimismiin, kuului Kaurismäen selitys.

Kaurismäki kertoi The Guardian -lehdelle myös oman näkemyksensä Suomessa tehtävien itsemurhien syistä. Vuonna 2010 itsemurhan teki 954 Suomessa asuvaa ihmistä.

– Syynä on valon puute, kaikin tavoin. On todistettu, että ihminen tarvitsee D-vitamiinia. Kun on pimeää, pimeys valtaa myös mielen, Kaurismäki kertoo.

Haastattelun aikana melankolisista elokuvistaan tunnettu Kaurismäki paljastaa lehdelle pohtineensa oman elämänsä päättymistä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme