Mainos

Kenneth Greve ehdolla Kansallisbaletin taiteelliseksi johtajaksi

Kenneth Greve toimii tällä hetkellä Tanskan Kuninkaallisen baletin ensitanssijana ja balettimestarina.

Suomen Kansallisoopperan säätiön hallitus käsitteli tänään Kansallisbaletin taiteellisen johtajan valintaa koskevaa ehdotusta.

Ehdotuksen mukaan Kansallisbaletin taiteelliseksi johtajaksi valittaisiin Kenneth Greve. Greve toimii tällä hetkellä Tanskan Kuninkaallisen baletin ensitanssijana ja balettimestarina. Kenneth Greve sekä Kansallisoopperan säätiön hallitus, johto ja henkilöstö eivät kommentoi nimitysehdotusta tässä vaiheessa.

Hallitus päätti pyytää Kansallisoopperan henkilöstöryhmiltä lausunnot nimitysvaliokunnan ehdotuksesta. Hallitus päättää baletin taiteellisen johtajan nimityksestä seuraavassa kokouksessaan 14.11.2007 kuultuaan Kansallisoopperan henkilöstöryhmiä.

Baletin taiteellinen johtaja vastaa Kansallisbaletin klassisen baletin ja nykytanssin ohjelmiston taiteellisesta suunnittelusta sekä johtaa ja kehittää sen taiteellista toimintaa. Hänellä on vastuu baletin sisällöllisestä ja taiteellisesta linjasta.

Baletin taiteellinen johtaja toimii pääjohtajan alaisuudessa. Pääjohtajalle kuuluu vastuu Kansallisoopperan toiminnan yleisestä johtamisesta sekä taloudesta ja resurssien hallinnasta.

Hallitus perustelee Kenneth Greven valintaa hänen vahvalla erityisesti klassisen baletin osaamisellaan ja tuntemuksellaan, mutta myös kokemuksellaan nykytanssista. Hänellä on erinomaiset kansainväliset kontaktiverkostot.

Greven esimieskokemukset ovat tähän mennessä rajoittuneet harjoittajan ja balettimestarin tehtäviin, mutta hänellä on edellytykset ja selkeä kiinnostus johtamistehtäviin, hyvä käsitys ammatin vaatimuksista ja johtamiseen liittyvistä haasteista sekä halu kommunikatiiviseen, motivoivaan esimiehisyyteen.

Grevellä on edellytykset Kansallisbaletin imagon nostamiseen ja sen kansallisen identiteetin vahvistamiseen, mitä hallitus pitää tärkeänä tavoitteena.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot