Mainos
Mainos

Kesän klassikkosarja alkaa nettilehdessä

Eiliseen sanomalehteen voi kääriä silakkakilon. Mutta mitä tehdä kirjalle, jonka viimeinen myyntipäivä tuntuu nykyään lähestyvän nopeammin kuin paahtoleivän, kysyy päätoimittaja Kari Levola Kiiltomadon tänään julkaistussa pääkirjoituksessa.

Kirjan elinkaari on jopa dramaattisesti lyhentynyt. Enää kirjalla on vain kaksi vaihetta: uutuus ja poisto. Molemmat ovat kirjan kannalta armottomia, edellinen lyhyt, jälkimmäinen lopullinen. Kun monissa kirjastoissakin poistettiin 90-luvun aikana kirjoja enemmän kuin hankittiin, huoli kirjan iästä ja muiden kuin päivän bestsellereiden saatavuudesta on aiheellinen. Levola kysyykin, mitä tapahtuu kirjallisuuden merkitykselle, jos jatkossa ei julkaistakaan kirjoja vaan aikakauskirjoja.

Eilen Nuoren Voiman vuoden 2001 kirjallisuuspalkinnon saanut Kiiltomato kantaa kortensa kekoon. Kesän ajan Kiiltomadossa julkaistaan joka viikko yhden klassikon kritiikki. Viikon klassikkojen sarjan ensimmäisenä on tänään julkaistu Jouni Tossavaisen kritiikki Leo Tolstoin kirjasta Hadzi Murat.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme