Mainos
Mainos

Kiasma johtaa museoiden kävijätilastoa

Nykytaiteen museo Kiasma on Suomen suosituin museo. Viime vuonna Kiasmassa vieraili 244 000 ihmistä. Kärkikolmikkoa hallitsee Helsinki: seuraavaksi sijoittuvat Postimuseo ja Taidemuseo Tennispalatsi.

Päätoimisesti eli ammatillisesti hoidetuissa ja ympäri vuoden avoinna olevissa museoissa vierailee vuosittain yhteensä noin viisi miljoonaa kävijää.

Kävijöistä 38 prosenttia vieraili kulttuurihistoriallisissa museoissa, 34 prosenttia taidemuseoissa, 24 prosenttia erikoismuseoissa ja neljä prosenttia luonnontieteellisissä museoissa.

Nuoria kiinnostaa hyvä tarina

Suomen museoliitto tekee parhaillaan tutkimusta tämän päivän museokävijän profiilista. Heinäkuussa tehty osaselvitys paljasti, että 16-20-vuotiaista nuorista 30 prosenttia käy museoissa.

Tutkimuksen mukaan hyvä tarina on nuorille tärkeintä museonäyttelyissä. Visuaalisuus on tärkeää neljäsosalle vastanneista nuorista, mutta nykyaikaiset tekniset erikoisefektit eivät herätä nuorissa intohimoja. Nuoria kiinnostaa eniten taide, historia ja luonnontiede.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot