Mainos
Mainos

Kierikkikeskukselle eurooppalainen kulttuuriperintöpalkinto

Yli-Iissä sijaitsevalle Kierikkikeskukselle on myönnetty eurooppalainen tunnustuspalkinto kulttuurihistoriallisesta työstä. Kierikkikeskukselle jaettiin aamulla Brysselissä Europa Nostra Awards -kulttuuriperintöpalkinto arkeologisten kohteiden sarjassa. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.

Europa Nostra Awards-tunnustus on Euroopan merkittävin ja kansainvälisesti tunnetuin kulttuuriperintöpalkinto. Palkintohakemuksia palkinnon myöntävälle Europa Nostra -järjestölle tuli tänä vuonna kaikkiaan 281 kappaletta.

Europa Nostra on yleiseurooppalainen riippumaton kulttuuriperintöjärjestö, jonka tehtävänä on edistää kulttuuriperintökohteiden kunnostusta ja tehdä niitä tunnetummaksi. Järjestön presidenttinä toimii Tanskan prinssi Henrik.

Palkintoa on jaettu vuodesta 1987 lähtien. Suomalaisista kohteista on aiemmin palkittu Vanha Rauma, Helsingin Säätytalo, Turun Konservatorio ja Suomenlinna. Sen lisäksi Suomen eri kohteille on myönnetty kuusi kunniakirjaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme