Mainos
Mainos

Kierkegaardin signeeraama kirjalöytö huutokauppaan

Teoksessa on filosofin omistuskirjoitus juuttien toiselle suurkirjailijalle Hans Christian Andersenille. Kirja huutokaupataan joulukuussa.

Tanskassa on tehty merkittäväksi luonnehdittu kirjalöytö. Opus on filosofi Sören Kierkegaardin teos, jossa on tekijän omistuskirjoitus juuttien toiselle suurkirjailijalle Hans Christian Andersenille.

Kyseessä on Kierkegaardin pääteos nimeltä Joko - Tai. Andersenille omistetun kappaleen olemassaolosta on tiedetty, mutta sen on pitkään oletettu kadonneen lopullisesti.

Kööpenhaminassa toimiva huutokauppahuone Bruun Rasmussen pistää nyt löytyneen kirjan myyntiin 12. joulukuuta. Niteen lähtöhinnaksi on määritelty 100 000 kruunua (noin 13 000 euroa), mutta myyntihinnan odotetaan kokoavan paljon korkeammaksi.

- Tämän kirjan kulttuurinen arvo on mittaamaton. Se on ainoa fyysinen todiste yhteydestä Tanskan kahden suurimman kirjailijan välillä, linjaa huutokauppahuoneen edustaja Sebastian Hauge Lerche.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme