Mainos
Mainos

Kiila-palkinto Kanerva Cederströmille ja Kiti Luostariselle

Dokumenttielokuvaohjaajat Kanerva Cederström ja Kiti Luostarinen ovat saaneet Kirjailija- ja taiteilijaryhmä Kiilan Vuoden 2003 Kiila-palkinnon.

Palkintoperustelujen mukaan Cederström ja Luostarinen ovat tehneet lukuisia aihettaan kunnioittavia ja yleisöä arvostavia, syvän humanistisia dokumentteja. Palkittujen työt antavat katsojalle tilaa omiin johtopäätöksiin, mutta ovat samalla taiteellisesti korkeatasoisia, selkeästi tekijöittensä näkökulmia edustavia taideteoksia.

Kanerva Cederström on ohjannut uransa aikana 15 dokumenttia. Hän toimii dokumenttielokuvan professorina Taideteollisessa korkeakoulussa elokuvataiteen osastolla. Kiti Luostarinen tunnetaan parhaiten dokumentaristina, mutta hänen lähes 20 ohjaustyötä käsittävään tuotantoonsa mahtuu myös fiktio-, tanssi- ja musiikkielokuvia.

Kiila ry on vuonna 1936 perustettu Suomen pitkäikäisin taiteilijoiden ei-ammatillinen yhteenliittymä. Vuoden Kiila-palkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena merkittävästä urasta tai aikaansaannoksesta taiteen, kulttuurin ja yhteiskuntaelämän alalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme