Mainos
Mainos

Kiistelty teossarja poistetaan Uudenkaupungin kappelista

Uudenkaupungin seurakuntaneuvosto on päättänyt poistaa taitelija Aimo Lautalan Näin on kirjoitettu -teossarjan siunauskappelista.

Uudenkaupungin siunauskappelin tunteita kuohuttanut teossarja poistetaan kappelista. Taitelija Aimo Lautalan Näin on kirjoitettu -teossarjaan kuluu ristiinnaulitun kuva sekä 12 apostoleja esittävää kasvomaalausta. Apostolien kuvat ovat tummansävyisiä ja ilme on niissä tuskainen.

Lautalan teokset olivat esillä viime vuonna Uudessakaupungissa järjestetyssä Ars Sacra -näyttelyssä, josta Uudenkaupungin seurakuntaneuvosto osti ne siunauskappeliin viime syyskuussa. Teossarjasta nousi Uudessakaupungissa kuitenkin nopeasti ankara kiista. Teosten pitämisestä tai poistamisesta siunauskappelista oli jo suunnitteilla kansanäänestyskin.

Uudenkaupungin seurakuntaneuvosto päätti eilen pitkän kokouksensa päätteeksi, että Lautalan Näin on kirjoitettu -teossarja poistetaan välittömästi siunauskappelista. Samalla myös suunnitteilla olleesta kansanäänestyksestä päätettiin luopua.

Alttariristi ja taulut on nyt tarkoitus sijoittaa Uudenkaupungin seurakuntakeskukseen seurakuntaneuvoston kokoushuoneeseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme