Mainos
Mainos

Kirjailijaliitto palkitsi ansioituneita kirjailijoita

Kirjailijaliitto on palkinnut ansioituneita kirjailijoita.

Kirjailijaliiton tunnustuspalkinto on myönnetty Laila Hirvisaarelle, joka Kirjailijaliiton mukaan on kirjoittanut itsensä suomalaisten lukijoiden sydämiin.

Kirjailijaliiton mukaan Hirvisaarta luetaan useissa sukupolvissa ja hänellä on herkkä paikan taju ja vaisto historialle. Lisäksi Hirvisaarta kehutaan siitä, että hän on omalla esimerkillään kannatellut reiluuden henkeä Kirjailijaliitossa.

Suomen Kirjailijaliitto palkitsee Hirvisaaren liiton tunnustuspalkinnolla, joka on 10 000 euroa.

Vuoden 2011 Eeva Liisa Manner -runopalkinto – joka on niin ikään 10 000 euroa – myönnetään Pekka Kejoselle. Hän debytoi vuonna 1963 romaanillaan Jamit. Kejonen on julkaissut neljä romaania, yksitoista runo- ja yhden aforismikokoelman sekä lukuisia muita teoksia.

Suomen Kirjailijaliitto palkitsee myös Maikki Harjanteen vuoden 2011 Tirlittan-palkinnolla, jonka arvo on 5 000 euroa.

Liiton mukaan Harjanteen kirjat ovat ilostuttaneet lapsilukijoita jo usean sukupolven ajan. Vuodesta 1978 ilmestynyt Minttu-kuvakirjasarja on lasten kestosuosikki ja kuuluu lastenkirjallisuuden moderneihin klassikoihin.

Harjanteen pitkä ja intensiivinen ura käsittää yli 70 kirjaa.

Liitto jakoi tänä vuonna 125 kirjailijalle apurahoja kirjalliseen työskentelyyn. Apurahoja jaettiin yhteensä 200 000 euroa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme