Mainos
Mainos

Kirjailijaliitto palkitsi Kivikk'ahon ja Virtasen

Suomen Kirjailijaliiton tämänvuotisen tunnustuspalkinnon on saanut runoilija Eila Kivikk'aho. Lasten- ja nuorten kirjailijoiden Tirlittan-palkinnon sai Selja-sarjan luoja Rauha S. Virtanen. 8000 ja 4000 euron suuruiset palkinnot jaettiin tänään Turun kirjamessuilla.

Vuonna 1942 Sinikallio-kokoelmallaan debytoineen Kivikk'ahon tuotanto tekee pitkän matkan traditiosta moderniin. Kirjailijaliitto kiittää runoilijan kielen väreilevää kuvallisuutta, soinnillisuutta ja kirkkautta, jotka kantavat merkityksiä ja ajatuksia moneen suuntaan.

Rauha S. Virtasen Selja-sarja yltää jo yhdistämään isoäitejä ja tyttärentyttäriä. Ensimmäinen osa ilmestyi 1955 ja tuorein kirja on kahden vuoden takaa. Sarja kuvaa lämpimästi neljän nuoren tytön ja heidän kirjailijaisänsä värikästä elämää. Inhimillisyys, sosiaalinen omatunto ja yhteisvastuu korostuvat myös Virtasen muussa tuotannossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme