Mainos
Mainos

Kirjailijat pitäisivät tekijänoikeusasiat opetusministeriössä

Muun muassa kustantajat haluaisivat siirtää tekijänoikeusasiat uuteen työ- ja elinkeinoministeriöön.

Kirjailijat pysyttäisivät tekijänoikeusasiat edelleen opetusministeriössä. Vain siten valtiovalta voi antaa tunnustusta suomalaisille tekijöille ja kulttuurinalan yrittäjille, kirjailijat vetoavat pääministeri Matti Vanhaseen (kesk.).

Adressin on allekirjoittanut 110 kirjailijaa, heidän joukossaan muun muassa akateemikko Veijo Meri, Lassi Nummi, Laila Hirvisaari, Sinikka ja Tiina Nopola, Arto Paasilinna, Kaari Utrio, Antti Tuuri, Hannu Mäkelä sekä taiteilijaprofessorit Risto Ahti ja Olli Jalonen.

- Kirjailijoilla kuten muillakin tekijöillä tulee olla oikeus itse päättää teostensa hyväksikäytöstä. Sillä tavoin yhteiskunta kannustaa luovaan toimintaan. Tekijänoikeus on osa kulttuuripolitiikkaa, ja siksi lainsäädännön valmistelu tulee edelleen pysyä opetusministeriössä, joka on Suomen kulttuuriministeriö, kirjailijat perustelevat.

Muun muassa kustantajat ja mediatalot haluaisivat siirtää tekijänoikeusasiat uuteen työ- ja elinkeinoministeriöön.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme