Mainos
Mainos

Kirjallisuuden valtionpalkinnot Tikkaselle ja Sivillille

Kirjallisuuden valtionpalkinnot saavat tänä vuonna kirjailija Märta Tikkanen ja suomentaja Kaijamari Sivill. Kumpikin palkinto on 15 000 euroa. Kulttuuri ja urheiluministeri Stefan Wallin (r.) luovutti palkinnot tänään.

Kirjallisuuden valtionpalkinnot myönnetään tunnustuksena kolmen viimeksi kuluneen vuoden aikana valmistuneesta ansiokkaasta työstä tai pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta toiminnasta kirjallisuuden hyväksi. Tikkasen tuorein teos Emma ja Uno - rakkautta tottakai on saanut runsaasti kiitosta. Vanhastaan hänet tunnetaan 1970-luvulta peräisin olevista teoksistaan Miestä ei voi raiskata ja Vuosisadan rakkaustarina.

Palkintolautakunta korostaa, että Tikkasen tuorein teos avaa hienosti Suomen autonomian ajan viimeisten vuosikymmenten ristiriitaista ajan henkeä. Tikkasen tärkeät teemat sukupuoli ja tasa-arvon toteutuminen saavat nyt historiallisen kehyksen.

Sivill on suomentanut parinkymmenen vuoden ajan englanninkielistä proosaa laidasta laitaan. Tuoreimpien käännöstöiden joukossa ovat Joyce Carol Oatesin kolme keskenään hyvin erilaista romaania Putous, Haudankaivajan tytär ja Kosto.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme