Mainos
Mainos

Kirjallisuuden valtionpalkinto Lars Sundille

Lars Sundin Eriks Bok sai kehuja tekstinsä huimapäisyydestä, nokkeluudesta ja huumorista. Kaisu Lahikainen ja Jouko Vanhanen palkittiin kääntäjien valtionpalkinnolla.

Lars Sund on saanut tämänvuotisen kirjallisuuden valtionpalkinnon romaanista Eriks bok.

Kääntäjien valtionpalkinnon saivat Kaisu Lahikainen ja Jouko VanhanenJaan Krossin teoksen Uppiniskaisuuden kronikka suomentamisesta.

Perustelujen mukaan Lars Sundin Eriks bok pursuu huimapäisyyttä ja huumoria, niin että lukija paikka paikoin mykistyy sen runsaudesta - inspiroivista nokkeluuksista, huumorista ja tiheästä, loistavasta kielestä.

Lahikainen ja Vanhanen puolestaan ovat kääntäjinä antaneet varsinaisen voimannäytteen suomentaessaan Krossin 1200-sivuisen romaanin niin, että jälki on tasaisen varmaa ja nautinnollista luettavaa.

Valtion kirjallisuustoimikunnan myöntämät palkinnot ovat 13 000 euroa ja ne luovutti kulttuuriministeri Tanja Karpela Helsingissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme