Mainos
Mainos

Kirjamyynnin kasvu tyrehtyi

Suomalaiset lukevat edelleen paljon, mutta kustantajille viime vuoden kirjamyynti on pettymys. Kahden voimakkaan kasvuvuoden jälkeen kokonaismyynti jäi prosentin miinukselle.

Suurimpaan kasvuun ylsi lastenkirjallisuuden myynti, joka kasvoi 2,1 prosenttia edellisestä vuodesta - vaikkei ollutkaan uuden Harry Potterin ilmestymisvuosi.

Kun lukuihin otetaan mukaan vielä kirjakerhojen ja suurteosten myyntiluvut, jäi kustantajien myynti prosentin verran miinukselle.

Bestsellerlistoja hallitsivat tutut nimet. Suosituin kirja oli Ilkka Remeksen Pahan perimä (133 100 kpl), eikä suuria uusia ilmiöitä kirja-alalla viime vuonna ollut.

Kirjakauppojen tilasto viime vuodesta kertoo, että kirjojen myymälämyynti jäi vuoden 2006 tasolle. Selvää nousua oli vain pokkarimyynnissä. Se kasvoi kuusi prosenttia.

Myydyin lastenkirja oli Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Junior Finlandia -voittaja Tatun ja Patun Suomi. Sitä myytiin 112900 kappaletta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme