Mainos
Mainos

Kirjan ja ruusun päivänä palkitaan ansioituneita tekijöitä

Kustannus- ja kirjakauppa-ala on palkinnut jälleen ansioituneita tekijöitä tänään Kirjan ja ruusun päivänä Helsingissä. Perinteisen Kiitos kirjasta -mitalin on saanut Sirpa Kähkösen Lakanasiivet, joka raadin mielestä on viime vuoden antoisin kaunokirjallinen teos. Raati kiittää romaania koskettavaksi kuvaukseksi sodan vaikutuksesta naisiin ja lapsiin kotirintamalla.

Alvar Renqvist -palkintonsa Suomen kirjasäätiö on myöntänyt lasten- ja nuortenkirjojen erikoistoimittaja Arja Kanervalle. Ansioituneelle kustannustoimittajalle tarkoitettu tunnustus on 3000 euroa.

Kirjasäätiön Pikku-Finlandia-palkinnon puolestaan voitti Mäntän lukion oppilas Harri Mäcklin, joka esseellään Utopian kauniita kukkia hämmentää raatia lahjakkuudellaan. Mäcklin käsittelee esseessään Oscar Wilden teosta The Soul of Man under Socialism ja Alexander Vvedenskin teosta Christmas at the Ivanovs.

Kirjan ja ruusun päivää vietetään tänään 12. kertaa.

Akateemisen Kirjakaupan johtaja Stig Björn Nybergin mukaan Kirjan ja ruusun päivän ideana on innostaa ihmisiä lukemaan.

- Tämä on tapa saada ihmisiä kirjakauppaan ja lukemaan kirjoja.

Nyberg sanoo, että kirjakauppa ei kuitenkaan taloudellisesti pääsee hyötymään päivästä.

- Hienoa se on, jos kirjakauppaan tänään tuleva lukee kirjan, ostaa sen tai menee vaikka kirjastoon lainaamaan sen. Jos me saamme yhdenkin sielun kirjan äärelle, tämä päivä on tehnyt tehtävänsä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme