Mainos
Mainos

Kirjastoapurahoja yli 800:lle kirjailijalle

Yhteensä 834 kirjailijaa ja kääntäjää saa tänä vuonna kirjastoapurahan tai -avustuksen opetusministeriöltä.

Kirjasto


Tuen arvo on yhteensä 13 miljoonaa markkaa, ja yksittäisten summien suuruus vaihtelee 3000 markasta
70 000 markkaan. Apurahoja annetaan luovaan työskentelyyn, avustusta taloudellisten tai sosiaalisten syiden takia. Hakijoita oli tänä vuonna 1251.

Valtaosa eli 90 prosenttia apurahoista myönnetään kaunokirjallisuudelle, loput tietokirjailijoille. Kääntäjille on varattu kummassakin ryhmässä 16 prosentin kiintiö. Apurahaa ei myönnetä tieteellisten tutkimusten tai oppikirjojen tekijöille.

Kirjastoapurahajärjestelmä luotiin 1960-luvun alussa. Ajatuksena on tukea kirjailijoita ja kääntäjiä, koska heidän teoksiaan on kirjastoissa maksutta luettavissa. Apurahojen ja -avustusten määrä on suuruudeltaan kymmenesosa edellisvuoden kirjastohankintojen kokonaissummasta.

Apurahat ovat harkinnanvaraisia eivätkä perustu esimerkiksi lainausmääriin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot