Mainos
Mainos

Kirjastoväki on kyllästynyt olemaan palkkakuoppassa

Kirjastoseuran puheenjohtaja Jukka Relander vaatii kirjastoalan palkkaukseen reilua tasokorotusta. Hänen mielestään se on ehdoton edellytys suomalaisen kirjasto-osaamisen tason säilyttämiselle. Relander puhui Helsingissä yhdeksän kirjastoalan järjestön järjestämässä Kirjastovoima olkoon kanssasi -seminaarissa tänään.

-On kansallinen häpeä, että maassamme ei arvosteta kirjasto- ja muita kulttuuriammatteja palkkauksellisesti. Kirjastot ovat kansalaisten eniten käyttämiä julkisia palveluja, niiden palvelutaso saa hyvät arviot ja on kansainvälisessä vertailussa pärjännyt erinomaisesti, Relander muistutti.

Relanderin mukaan kirjastot ovat paitsi tiedon välittämispaikkoja myös arkipäivän kohtaamispaikkoja, jotka ehkäisevät syrjäytymistä. Kirjastopalvelujen vaikuttavuus ei vain näy alan ansiokehityksessä, Relander korosti.

Seminaarissa käsitellään alan palkkauksen lisäksi kirjastojen muita tulevaisuuden haasteita, kuten käyttäjien odotuksia kirjastoille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme