Mainos
Mainos

Kirjateko -palkinto entiselle keramiikkayrittäjälle

Vuoden kirjateko -palkinnon voittanut Ilkka Paatero on perustanut ja johtanut Kermansavi-keramiikkayritystä.

Vuoden kirjateko -palkinnon saa tänä vuonna toimitusjohtaja Ilkka Paatero Heinävedeltä. Vanhan kirjan talven ja sanomalehti Keskisuomalaisen myöntämä palkinto julkistettiin tänään kirjatapahtumassa Jyväskylässä.

Palkitsemisperustelujen mukaan Paatero on tunnettu bibliofiili, joka on kerännyt yli 10 000 nidettä käsittävän yksityiskirjaston. Hän on kiinnostunut erityisesti Lappiin liittyvästä kirjallisuudesta ja Samuli Paulaharjun tuotannosta.

Valtakunnallisesti mittava kirjateko on Paateron lahjoitus Kansalliskirjastolle. Hän luovutti viime marraskuussa Kansalliskirjastolle 250 000 euroa käytettävästi kirjaston kulttuuriperinnön säilyttämiseen. Lahjoituksella täydennetään muun muassa Fennica-kokoelman puutteita. Lahjoituskirjan ja Helsingin yliopiston päätöksellä yliopistoon on perustettu Ilkka ja Ulla Paateron rahasto.

Ilkka Paatero on johtanut Heinävedellä perustamaansa Kermansavi-keramiikkayritystä. Yhtiö jatkaa toimintaansa, vaikka hän luopui viime vuonna sen omistuksesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme