Mainos
Mainos

Kirjoja julkaistaan yhä enemmän keväällä

Kirjojen sesonki on siirtymässä entistä enemmän syksystä kevääseen. Jo nyt noin 40 prosenttia kirjoista ilmestyy ennen kesälomakautta, vaikka myynti vielä keskittyykin loppuvuoteen.

Esimerkiksi kirjailija Anja Snellman halusi kuudentoista proosateoksen jälkeen julkaista ensimmäisen runoteoksensa huhtikuussa.

Suomessa tänään kahdeksatta kertaa vietetty Kirjan ja ruusun päivä on yksi yritys saada kirjoille ja kirjailijoille huomiota myös keväällä.

- Kun saadaan näitä tällaisia tapahtumia, nämä ihan luonnostaan siirtää kiinnostusta. Ja luulen, että jos kirjailijoilta kysytään, niin varmasti aika monen mielestä syksyt ovat tulleet aika ahtaan tuntuisiksi. Eihän siinä ehditä jutella kirjoista parissa kuukaudessa, sanoo Snellman.

Bestselleristit voivat julkaista teoksensa milloin tahansa. Esimerkiksi Arto Paasilinnan tämän vuoden uutuus tulee myyntiin jo ennen juhannusta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 11.05.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme