Mainos
Mainos

Kitti tanssii pienen jutun

Inhimillinen läsnäolo on omaperäisen tanssija-koreografin tavoitteena uudessa teoksessa.

Tanssija, koreografi Tommi Kitin uutuus on nimeltään Pienen näyttämön juttu. Teos saa ensi-iltansa ylihuomenna Zodiakin näyttämöllä Kaapelitehtaalla Helsingissä. Kitti on tunnettu nykytanssimme omaperäisenä tekijänä. Hänen edellinen työnsä Väärä sävellaji nähtiin Zodiakin ohjelmistossa vuosi sitten.

Pienen näyttämön juttu ilmaisee nimensä mukaan tekijän asennetta esittävän taiteen tuotantotapaa kohtaan. Uudessa teoksessa koreografi hakee tanssiin sellaista inhimillistä läsnäoloa, jota ei tavoita suurella näyttämöllä. Teoksen intialaissävytteinen äänimaailma on Eero Hämeenniemen säveltämää. Esittäjänä on Nada-yhtye.

1970-luvun alussa tanssiuransa aloittanut Kitti työskentelee edelleen niin tanssijana, koreografina kuin tanssipedagogina. Taiteilijaprofessorina hän oli vuosina 1993-1998. Hän vastaanotti viime vuonna Pro Finlandian ansioistaan tanssin parissa. Kitti perusti tanssiryhmänsä Tommi Kitti & Co:n vuonna 2000. Ryhmän tanssijoina ovat asemansa vakiinnuttaneet tanssijat Satu Halttunen, Virpi Juntti, Mammu Rankanen, Valtteri Raekallio ja Inka Tiitinen.

Pienen näyttämön juttu on Zodiakin ohjelmistossa huhtikuun alkuun.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme