Mainos
Mainos

Klaus Härön elokuva kilpailee Berliinissä

Ohjaaja Klaus Härön elokuva Näkymätön Elina kilpailee parhaan elokuvan palkinnosta Berliinin elokuvafestivaalien lasten ja nuorten elokuvien sarjassa. Elokuvajuhlat alkoivat eilen ja päättyvät 12. helmikuuta.
Elokuva on valmistettu suomalais-ruotsalaisena yhteistuotantona. Ruotsin ensi-iltansa se sai viime viikonloppuna. Suomeen filmi ehtii 7. maaliskuuta. Elinan pääosissa ovat Natalie Minnevik ja Bibi Andersson.

Näkymätön Elina pohjaa kirjailija Kerstin Johansson i Backen samannimiseen romaaniin, joka ilmestyi suomeksi viime syksynä. Tarina sijoittuu Tornionjokilaaksoon 1950-luvulle. Se kertoo pienen Elinan selkkauksesta opettajan kanssa. Tämä ei hyväksy, että tyttö puhuu äidinkieltään suomea koulussa.

Elokuva on tuotettu yhteistyönä Kinoproduction Oy:n/Claes Olsson ja Filmlanc Int.AB:n/Anders Landström kanssa.

Toinenkin Kinproductionin tuottama elokuva kilpailee Berliinissä. Arto Koskisen Kahlekuningas tavoittelee voittoa myös lasten ja nuorten elokuvien sarjassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme