Mainos
Mainos

Kohu Ingmar Bergmanin äidistä jatkuu

Viime viikon maailmanuutinen Ingmar Bergmanin sukujuurista saattaa olla uutisankka. Uutisen mukaan Karin Bergman ei todennäköisesti ollutkaan Ingmar Bergmanin biologinen äiti. Todisteet perustuivat postimerkkiin. Nyt asiantuntijat kuitenkin sanovat, etteivät todisteet ole pitäviä, kirjoittaa Ny Teknik -lehti.

Sanomalehti Dagens Nyheter kertoi viime viikolla Ruotsin oikeuslääketieteen laitoksen dna-tutkimuksesta, jonka mukaan Bergman ei ollut sukua siskontyttärensä Veronica Ralstonin kanssa. Tutkittavana oli kaksi postimerkkiä Bergmanin kirjoittamista kirjeistä. Tulosten perusteella ohjaajan äiti Karin ei voinut olla hänen biologinen äitinsä.

Tutkimukset tehneiden asiantuntijoiden mukaan varmoja johtopäätöksiä ei voida kuitenkaan vetää.

-Ei voida varmuudella sanoa, että sylki postimerkissä oli Ingmar Bergmanin, Gunilla Holmlund Ruotsin oikeuslääketieteen laitokselta sanoi.

Tutkitut postimerkkinäytteet otettiin vuosilta 1935 ja 1951. Ensimmäinen näyte ei ollut Holmlundin mukaan kuitenkaan käyttökelpoinen, ja tulosten vahvistamiseksi olisi tarvittu useampia näytteitä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme