Mainos
Mainos

Kohukirjan tekijät yllättyivät

Kuka, mitä, häh -tietokirja ilmestyi eilen ja siitä syntyi heti harvinaisen suuri kohu. Kohu yllätti myös kirjan kirjoittajat MTV3:n Uutisten politiikan ja taloustoimituksen päällikkö Timo Haapalan ja Suomen Kuvalehden toimittaja Pekka Ervastin.

Humoristisesti kirjoitettu paljastuskirja kertoo presidentti Tarja Halosen tavasta käyttää valtaa kulissien takana. Kirja kertoo esimerkein, kuinka Halonen kiukkuilee erityisesti kokoomuspoliitikoille. Halonen tulistui eilen häneen kohdistuvista lainauksista.

Tekijät olivat tänä aamuna MTV3:n Huomenta Suomen haastateltavina ja kertoivat, että satiiri on vaikea laji.

- Tämä on pieni maa ja kaikki tulevat tähän pieneen soppaan, tekijät toteavat tyynenä.

- Parasta satiiria tässä ovat olleet ne kommentit, joilla todistetaan ettei Halonen koskaan tuolla lailla käyttäytynyt. Päivän lehdessä on haastateltu liuta hänen puoluetovereitaan ja ne lainaukset ovat puhdasta satiiria, Ervasti toteaa.

- Kirjan idea on juuri se, että siinä jonkin verran puretaan niin kutsuttua hiljaista tietoa, jota kuulee ja joka ei siinä päivittäisessä uutisseurannassa tule esille.

Haapala muistuttaa uutisten teon olevan totista touhua.

- Tämä kirja on ollut sellainen pieni venttiili - heittää vuosien aikana kertynyttä poliittista sakkaakin keskustelun pohjalle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme