Mainos
Mainos

Kotkan teatteri houkutteli katsojia

Kotkan kaupunginteatterin viime vuosi oli menestys. Teatteri kykeni nostamaan katsojalukujaan peräti yli 15 300 ihmisellä. Katsojien kokonaismäärä nousi 56 146:een, kun se vuotta aiemmin oli 40 809. Eniten kävi väkeä katsomassa Franz Leha'rin operettia Iloinen leski. Toiseksi suosituin oli Kari Väänäsen ohjaama Molieren komedia Saituri. Suomen vanhimmassa merimieskuppilassa Ravintola Kairossa esitettävä musiikkinäytelmä Tähti ja meripoika veti kolmanneksi eniten väkeä.

Kotkan kaupunginteatterin kevään ohjelmistossa on mm. Artturi Järviluoman vuonna 1914 kirjoittama Pohjalaisia. Näytelmä tuo näyttämölle puukkojunkkareita, häjyjä ja körttiläisiä 1850-luvun Pohjanmaalta. Pohjalaisia on teatterinjohtaja Maija-Liisa Ma'rtonin ensimmäinen ohjaustyö Kotkan kaupunginteatterissa. Kevään komedia on päänäyttämöllä nähtävä John Patrickin kirjoittama Hyväsydämiset hupsut. Näytelmä sai kantaesityksensä vuonna 1950. Sen ohjaa Aleksander Anria. Maaliskuun alussa Tähti ja meripoika tekee tilaa Hannu Suutarin ja Martti Töttölän kirjoittamalle musiikkinäytelmälle Lavatanssit. Näytelmässä vierailee laulaja Irmeli Mäkelä ja sen ohjaa Reijo Paukku.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme