Mainos
Mainos

Kulttuurin valtionpalkintoja jaettiin

Tänään jaettiin jälleen kaksi 75 000:n markan valtionpalkintoa. Taideteollisuuden palkinnon sai helsinkiläinen Union Design kultaseppäyhteisö ja rakennustaiteen valtionpalkinnon Lapin rakennusperintö ry. Molempia palkintoja perusteltiin perinteen ja käsityön arvostamisella.

Lapin rakennusperintö säilyttää ja ylläpitää sitä, mitä on rakennettu ja Union Design luo taidetta vanhojen perinteiden pohjalta. Ilman elävää perinnettä, sen arvostamista ja säilyttämistä ei synny uutta, muotoilivat palkitsijat. Kulttuuriministeri Suvi Linden (kuvassa) korosti palkintopuheessaan, että on erittäin tärkeää opettaa ihmisille taitoja, joilla kulttuurihistoriallisen perinteemme suojelu, vaaliminen ja uudistaminen onnistuvat.

Union Designissa työskentelee kymmenkunta kultaseppää, jotka tekevät käsityöpainotteisia piensarjoja ja uniikkitöitä.

Valtion rakennustaidetoimikunta halusi antaa palkinnon Lapin rakennusperinne ry:lle, koska se toimii niukoin resurssein, mutta on silti ulottanut maakunnan joka kolkkaan valistusta terveen ja kestävän arkkitehtuurin säilyttämiseksi ja kehittämiseksi.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme