Mainos
Mainos

Kulttuurirahasto jakoi ennätysmäärän rahaa

Suomen Kulttuurirahasto jakoi eilen illalla juhlassaan Finlandia-talossa enemmän apurahoja kuin koskaan ennen; 70 miljoonaa markkaa. Kasvua edellisvuoteen on 23 prosenttia, myös apurahansaajien määrä on kasvanut 13:lla prosentilla. Saajia on tänä vuonna 1115.

Mm. Soile Isokoski sai 150 000 markan tunnustuspalkinnon

Tunnustuspalkinnot, 150 000 markkaa, saivat oopperalaulaja Soile Isokoski, kirjailija-suomentaja Pertti Nieminen sekä professori Tapani Valkonen. Isokoski on kohonnut aikamme sopraanojen kärkeen äänensä ja voimakkaan tulkintansa ansiosta. Niemisen Kiinan kirjallisuuden käännökset, suoraan alkukielestä, ovat kansainvälisessä vertailussa huippuluokkaa. Valkosen Suomen väestöä ja sen muutoksia koskevia tutkimuksia pidetään puolestaan kansainvälisessäkin vertailussa huippuluokkaan kuuluvina.

Suurin kertaluonteinen tuki, miljoona markkaa, annettiin Kaustisen Nykykansantaiteenmuseo -hankeelle. Visuaalisen kansantaiteen museon perusnäyttelyn toteuttaminen on tärkeä kansallinen kulttuurihanke, todetaan perusteluissa. Hankkeen perusta luotiin kolmevuotisella Itse tehty elämä - ITE - projektilla, jolla kartoitettiin suomalaisen kansantaiteen tekijöitä ja teoksia. Vastaava suuri apuraha on annettu vain kerran aiemmin, silloin Lahden Sibeliustalon urkuhankkeelle.

Yhteensä keskusrahasto maakuntarahastoineen jakaa lähes 100 miljoonaa markkaa. Viime vuonna yhteissumma oli 73 mmk. Tukien noston on mahdollistanut suotuisa taloudellinen kehitys. Taiteen osuus apurahoista oli 44 prosenttia, tieteen 54 prosenttia. Muut alat, mm. opinnot ja koulutus saivat loput kaksi prosenttia.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme