Mainos
Mainos

Kunta jätti Kaustisen Kansanmusiikkisäätiön avustuksetta

Kaustisen Kansanmusiikkisäätiö ei saa avustusta Kaustisen kunnalta. Kunnanvaltuusto päätti evätä avustuksen myöhään eilisiltana.

Valtuuston puheenjohtajan Pirjo Palosaari-Perttilän (kesk.) mukaan kansanmusiikkijuhlat järjestetään ensi kesänäkin. Epävarmaa on nyt se, joudutaanko tapahtumalle etsimään pikavauhtia uusi järjestäjätaho.

– En vielä tiedä, miten mennään eteenpäin, sanoo Palosaari-Perttilä.

Kunnanhallitus esitti, että Kansanmusiikkisäätiölle myönnettäisiin 300 000 euron avustus. Valtuusto päätti kuitenkin toisin.

– Päätös tuli minulle yllätyksenä, sanoo Palosaari-Perttilä.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlista vastaava Kansanmusiikkisäätiö on kamppaillut taloudellisissa vaikeuksissa. Säätiön velkasaneeraushakemus hylättiin hovioikeudessa, mutta korkein oikeus on myöntänyt ratkaisusta valitusluvan.

Lisäksi poliisi on aloittanut Kansanmusiikkisäätiön hallituksen toiminnasta rikostutkinnan. Tutkinnassa pyritään selvittämään, mikä on hallituksen jäsenten vastuu talousvaikeuksista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme