Mainos
Mainos

Kuusamossa ihaillaan luontokuvia

Suomen suurin luontokuvien näyttely Kuusamo Nature Photo -festivaali avautui tänään Kuusamossa. Neljän päivän ajan esillä on yli 500 luontokuvaa kuudessa eri näyttelytilassa. Luontofestivaalien helmenä ovat mediajätti BBC:n kuvat, jotka ovat nyt ensimmäistä kertaa esillä Pohjoismaissa.

Kuusamotalon Kaamosgalleriaan pystytettyyn BBC:n näyttelyyn kuuluu 83 palkittua kuvaa sekä kaksi nuorten sarjan voittajakuvaa. Dioina on mukana 65 kunniamaininnan saanutta otosta sekä sarjojen 15 otsikkokuvaa. Kuusamon luontokuvafestivaaleilla on myös FIAPin 10. luontokuvabiennaali, joka on ollut Suomessa esillä vain kerran aiemmin, Lahdessa 80-luvulla. Biennaaliin osallistuu kuvaajia noin 30 maasta.

Festivaalin uutuutena on luontokuvaseminaari, joka on vuorossa huomenna. Sen tarkoituksena on tiivistää viranomaisyhteistyötä sekä puida luontokuvauksen ammatillisia ongelmia, muun muassa lupamenettelyä. Kuusamon luontokuvafestivaali järjestetään nyt neljännen kerran.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme