Mainos
Mainos

Kuvanveistäjä Jussi Heikkilälle kuvataiteen valtionpalkinto

Kuvanveistäjä Jussi Heikkilä sai tämänvuotisen kuvataiteen valtionpalkinnon.

Kulttuuriministeri Suvi Linden luovutti 75 000 markan suuruisen tunnustuksen kuvanveistäjä Jussi Heikkilälle tänään Helsingissä. Linden luonnehti palkintopuheessaan Heikkilän teoksia hienoksi osoitukseksi ekologisesta kannanotosta.

-Parhaimmillaan taide ei houkuttele vain katsomaan, vaan auttaa myös näkemään. Taide voi kyseenalaistaa asioita, pakottaa arvioimaan uudelleen itsestään selvinä pidettyjä totuuksia, olipa kyse sitten vallasta, sukupuolesta tai ekologisista kysymyksistä. Linden sanoi.

Jussi Heikkilä on yksi tärkeimmistä käsitteellisen ilmaisun uudistajista Suomessa. Hän tutkii taiteessaan luonnon ja kulttuurin herkkää tasapainoa ja pohtii ihmistä kulttuurin osana ja luonnon herkän mekanismin havainnoijana.
Taiteilijan teoksissa länsimainen tieteen historia, hyötyajattelu ja jälkiteollinen kulutuskulttuuri nähdään itäisen sensibiliteetin läpi. Heikkilän ensimmäinen yksityisnäyttely oli Jyväskylässä, Keski-Suomen museossa vuonna 1985. Tällä hetkellä hänen teoksiaan voi nähdä Helsingin taidehallissa, jossa on vielä muutaman päivän esillä hänen laaja yksityisnäyttelynsä Migratorious.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot