Mainos
Mainos

Lähes 20 000 seurasi kärsimysnäytelmää Helsingissä

Jeesuksen viimeisiä hetkiä kuvaava Ristin Tie - Via Crucis - näytelmä täytti lauantai-iltana Helsingin keskustan kadut.

Lähes 20 000 ihmistä seurasi lauantai-iltana ekumeenista kärsimysnäytelmää Via Crucis - Ristin tie Helsingissä. Näytelmä toteutettiin jo yhdennentoista kerran pääkaupungin keskustassa.

Via Crucis kuvaa Jeesuksen ja hänen opetuslastensa viimeisiä hetkiä yhdessä sekä Jeesuksen vangitsemista ja ristiinnaulitsemista. Tänä vuonna näytelmässä palattiin perinteiseen kärsimysdraamaan, jossa pääsiäisen tapahtumia kuvattiin evankeliumin kautta. Jeesusta näytteli amatöörinäyttelijä Lari Ylönen.

Evankelisluterilaisen kirkon tiedottaja Johanna Haapiainen-Makkonen oli myös tyytyväinen siihen, että myös perinteinen näytelmä keräsi hyvin yleisöä. Hänen mukaansa ensi vuonna näytelmä on tarkoitus toteuttaa samalla tavalla.

- Tietysti tässä on vielä auki, miten kansa on ottanut näytelmän vastaan. Se selviää ensi viikolla, Haapiainen-Makkonen sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme