Mainos
Mainos

Lähtökohtana Afrikka -näyttely avataan Helsingissä

Kun länsimainen arkkitehti suunnittelee rakennuksen Afrikkaan se voi olla hänelle mahdollisuus palata arkkitehtuurin perusarvoihin ja alkuperäiseen tehtävään. Afrikassa rakennetaan elämää varten. Ratkaisujen on oltava selkeitä ja tarkoituksenmukaisia ja rakennustapojen luontoa säästäviä.

Rakennustaiteen museossa Helsingissä avautuu huomenna näyttely, joka esittelee kuusi suomalaisten arkkitehtien Länsi-Afrikkaan suunnittelemaa rakennusta. Rakennukset ovat naistenkeskus Senegalissa ja terveysasema, kaksi kyläkoulua, kananhoitokoulu sekä asuintalo Guineassa. Niiden toteutuminen kertoo arkkitehtien mielestä uskosta siihen, että Afrikalla on tulevaisuus toisin kuin niin usein halutaan ymmärtää.

Rakennukset ovat syntyneet yhteistyössä paikallisten asukkaiden kanssa. Projekteja yhdistää myös naisten voimakas panos. Paikallisia naisryhmiä on kuultu ja arkkitehdit ovat naisia. Terveyskeskus, asuintalo, kyläkoulut ja kananhoitokoulu ovat tuloksia Eila Kivekkään aloittamasta yhteistyöhankkeesta, joka tähtää naisten ammatillisen koulutuksen edistämiseen.

Lähtökohtana Afrikka -näyttely jatkuu 24. elokuuta saakka. Ensiesityksensä se sai Venetsian kansainvälisessä arkkitehtuuribiennaalissa viime syksynä. Näyttelyyn liittyen Rakennustaiteen museossa avautuu basaari, jossa myydään länsiafrikkalaisia käsityötuotteita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme