Mainos
Mainos

Lapin taikaa Ateneumissa

Ensi perjantaina pääsee tutustumaan Lapin taika-näyttelyyn Ateneumissa. Näyttely tarkastelee suomalaisen kuvataiteen välittämiä mielikuvia Lapista.

Esillä on teoksia, jotka joko kuvaavat Suomen Lappia, ovat syntyneet sen innoittamina tai joissa on aiheena Lappi ja alueen kulttuuri.Näyttelyssä on esillä lähes sataviisikymmentä teosta 47:ltä taiteilijalta.

Näyttelyn verkkosivuilla esitellään teksteinä ja äänioppaina kaksitoista Lappi-aiheista teosta, jotka edustavat eri aikoja, tekniikoita ja tyylisuuntia.

Näyttelyn kuratoineen ja sivuston käsikirjoittaneen Ateneumin museonjohtajan Maija Tanninen-Mattilan lisäksi äänessä ovat taiteilijat Rosa Liksom ja Jorma Puranen, jotka kertovat omasta näyttelyssä olevasta teoksestaan.

Lapin taika -näyttely käynnistyy perjantaina avajaistapahtumalla, jossa on ohjelmassa mm. lapinpukujen muotinäytös, joikuja ja lauluja Anna Näkkäläjärven ja Johanna Juholan esittäminä sekä koko perheen työpajoja.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme