Mainos
Mainos

Lapsille oma Kalevala

Suomen lapset ovat saaneet uuden Kalevalan.

Otava on julkaissut Lasten Kalevalan, joka sisältää kaikki kansalliseepoksemme tarinat. Runomuotoiset säkeet on muotoiltu selkokielisiksi tarinoiksi, mutta kirja sisältää myös runsaasti näytteitä eepoksen runokielestä.

Tekijät arvelevat, etteivät runot ja riimit jaksa kiinnostaa nykylapsia ja -nuoria. Sen sijaan selkokielinen ja vauhdikas Kalevala vedonnee yleisöönsä paljon paremmin. Kirja soveltuu esikouluikäisille lapsille sekä sitä vanhemmille.

Kalevalasta on vuosien saatossa ilmestynyt useita versioita. Lapsille laadittuja Kalevala-julkaisuja ovat olleet mm. 1950- ja 60-luvuilla laaditut Martti Haavion Kalevalan tarinat ja Aili Konttisen Lasten kultainen Kalevala sekä Mauri Kunnaksen Koirien Kalevala vuodelta 1992.

Tuoreen selkokielieepoksen seikkailut ja tapahtumat on nykykielelle kirjoittanut kouluneuvos Kirsti Mäkinen ja teoksen on kuvittanut Pirkko-Liisa Surojegin.

Kalevalan päivää vietetään ensi torstaina, 28. helmikuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme