Mainos
Mainos

Lastenlaulujen säveltäjä Marjatta Pokela on kuollut

Säveltäjä ja laulaja Marjatta Pokela on kuollut. Ennenkaikkea lastenlauluistaan tunnettu Pokela kuoli lauantaina Helsingissä. Hän menehtyi syöpään 76-vuotiaana.

Pokela teki erityisen paljon lastenlauluja, mm. 1960-luvulla sävelletyt Vaarin saari ja Mörrimökykky ovat hänen käsialaansa. Uudempaa tuotantoa ovat esimerkiksi Mörrimöykky tanssii ja ruokopilli soi, Ihme ja kumma ja Mörkö se lähti piiriin.

Marjatta Pokelan tuotantoa on myös vuonna 1983 valmistunut Mörköooppera 1, joka on ainoa timanttia myynyt lastenlevy Suomessa.

Anna Marjatta Pokela, omaa sukua Nikula, syntyi Kouvolassa 5. tammikuuta 1925, mutta kasvoi pienestä pitäen Helsingissä. Hän opiskeli musiikkia ja harrasto opintojensa ohella tanssia Sibelius-Akatemian kuuluisan tanssipedagogin Maggie Gripenbergin valioryhmässä. Loppututkintonsa Marjatta Pokela kuitenkin suoritti kuvataitesta.

Lasten suosikki ehti uransa aikana saada myös virallista tunnustusta. Hänelle myönnettiin mm. Unesco-mitalli, Emma-palkinto, valtion lastenkulttuuripalkinto ja Linnanmäen lastenkulttuurin edistämispalkinto.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme