Mainos
Mainos

Le Havre ei kisaa Oscarista

Aki Kaurismäen Le Havre -elokuvasta ei tule Oscar-ehdokasta. Se ei ole niiden yhdeksän elokuvan joukossa, joista valitaan viisi varsinaista ulkomaankielisten elokuvien Oscar-ehdokasta.

Yhdeksän listalta löytyvät muun muassa Suomenkin valkokankailla nähtävät tanskalaisen Ole Christian Madsenin ohjaama Superclasico, iranilaisen Ashgar Farhadin Nader ja Simin: Ero sekä saksalaisen Wim Wendersin Pina.

Viisi varsinaista ehdokasta julkistetaan 24. tammikuuta.

Le Havren putoaminen kilvasta oli yllätys, koska monet asiantuntijat pitivät elokuvan jatkoon menoa todennäköisenä. Kaurismäelle kävi hieman samalla lailla Cannesissa, jossa lehdet ennustivat hänelle menestystä vielä palkintojen jakopäivän aamuna. Varsinaisen kilpailun ulkopuolelta Kaurismäki pokkasi kriitikkojen palkinnon.

Farhadin Nader ja Simin: Ero on voittanut mm. Berliinin elokuvajuhlien Kultaisen karhun ja ulkomaankielisten elokuvien Kultaisen maapallon.

Oscar-palkinnot jaetaan 26. helmikuuta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme