Mainos
Mainos

Lea Piltti -palkinto Hynniselle

Laulaja Jorma Hynninen on saanut Suomen kulttuurirahaston Lea Piltti -palkinnon pitkästä ja menestyksellisestä taiteilijanurasta. Tunnustus on 15 000 euroa.

Vuonna 1941 syntynyttä Hynnistä pidetään suomalaisen laulu- ja oopperakulttuurin rohkeana edistäjänä. Palkinnon perusteluissa kiitetään hänen ennakkoluulotonta ja tinkimätöntä suhtautumistaan taiteen tekemiseen, mikä on paitsi uudistanut tulkintaperinnettä myös synnyttänyt uusia nykyoopperoita.

Hynninen on laulanut useiden kotimaisten oopperoiden pääroolit ja siten Kulttuurirahaston mielestä vahvasti vaikuttanut suomalaisen uuden oopperan murtautumiseen kansainväliselle huipulle.

Lea Piltti -palkinto myönnettiin nyt kolmannen kerran. Aiemmin sen ovat saaneet Kim Borg vuonna 1992 ja Anita Välkki 2002. Oopperalaulaja, professori Lea Piltin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme