Mainos
Mainos

Lyhytelokuva Perkeleelle pääpalkinto Japanissa

Lyhytelokuva Perkele on jo aiemmin palkittu useilla palkinnoilla.

Suomalainen lyhytelokuva "Perkele" on voittanut pääpalkinnon kansainvälisillä CON-CAN-elokuvafestivaaleilla Tokiossa Japanissa. Pääpalkinto on 10000 dollaria. Festivaalin finaaliin oli jury ja yleisön nettiäänestyksessä valittu kaikkiaan kymmenen elokuvaa eri puolilta maailmaa.

TV1:n Uusi Kino -sarjassakin nähty Perkele on komedia kolmen savottareissulta palaavan miehen yllätyksellisestä iltapäivästä. Niin Suomessa kuin ulkomaillakin menestyneen elokuvan on ohjannut Arto Tuohimaa ja sen ovat käsikirjoittaneet Arto Tuohimaa, Anu Lyra ja Sampsa Huttunen.

Perkeleen pääosissa näyttelevät Pertti Koivula, Taisto Reimaluoto, Asko Sahlman, Kaija Pakarinen ja Helena Ryti.

Lyhytelokuva Perkele on aiemmin palkittu sekä Rauma Blue Sea Film Festivalin että Tallinnassa järjestettävän Sleepwalkers'-lyhytelokuvafestivaalin pääpalkinnoilla. Lisäksi elokuva on voittanut mm. parhaan kuvauksen palkinnon Saksassa Filmfest Abgedreht -tapahtumassa, ja se on palkittu kunniamaininnalla ja festivaalin erikoispalkinnolla Tampereen lyhytelokuvajuhlilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme